Tio ostar

”De här tio ostarna skall du ta med till deras befälhavare.” Trots att bibelberättelsen som jag har framför mig är välbekant så har jag aldrig lagt märke till de där ostarna förut. Och jag har inte heller tänkt på storebrors reaktion: ”han blev rasande på (…) och sade: ’Varför har du kommit hit? Åt vem har du lämnat den lilla fårhjorden i öknen? Jag känner ditt övermod och ditt hjärtas ondska.’”
Det är berättelsen om David och Goliat i 1 Samuelsbokens 17:e kapitel som jag sitter och studerar noga. Vilken förmån att ha ett arbete där man måste sitta och läsa Bibeln! Eftersom striden mellan David och Goliat är den gammaltestamentliga texten på tredje söndagen i fastan (den 11:e mars) så passar det att ha lite Davidtema i de kommande två Droppen-numren. Förutom en andaktstext till söndagen så blir det en fängslande berättelse om David och Jonatan som sträcker sig över två nummer, ett Davidkorsord, reportage och sång från Brasilien där barnen också gillar berättelsen om David. Bibelläsningsplanen kommer också att handla om David och självklart blir det en tävling där David är inblandad! Vad roligt med David-tema, det har vi inte haft på länge! Jag ser fram emot att få de färdiga tidningarna i handen! Till dess ser jag till att korsord med facit och Davidsången med noter finns på plats på hemsidan, det underlättar för ledare som använder Droppen i sina grupper. (Och kanske även en del bloggläsare vill försöka lösa korsord och klurigheter!?)
Den som inte prenumererar på Droppen men blir nyfiken på våra Davidnummer upplyser jag gärna om att möjligheten att gå in på vår hemsida och beställa gratis provex alltid finns! (Meddela gärna att ni vill ha just Davidnumren!)

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2017 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved