Äntligen skrivardag!

Äntligen skrivardag!

”Äntligen slog hon upp blocket, läste några hastigt nedtecknade rader och började sedan trycka ned knapparna på tagentbordet. Först lite tveksamt men efter en stund släppte tveksamheten och berättelsen tog form. Hon hade väntat på den här veckan då jobbalmanackan inte hade något annat inskrivet och hon till slut skulle få alla snabbt antecknade idéer och uppslag att förvandlas till spännande och roliga berättelser.”

Man kan gärna börja mitt i skeendet lärde oss Ingemar Rådberg på skrivarkursen i Helsingborg. Ett lysande exempel på det är Selma Lagerlöfs första mening i Gösta Berlings saga: ”Äntligen stod prästen i predikstolen.” Genom en enda mening är man mitt inne i handlingen, har mött huvudpersonen och en massa nyfikna frågor har väckts. (Ja, tänk den som kunde skriva så!)
Rådberg, som har arbetat med svenska och litteratur en stor del av sitt yrkesverksamma liv, gav under dagen i Helsingborg många intressanta tankar och inblickar! Det var inte bara de enkla skrivövningarna som gav mersmak utan även samtalen och boktipsen. Flera frågeställningar kommer jag att ta med mig. Eftersom han hade stoff till minst lika många timmar till så kanske det kan bli en fortsättning?
Blocket med skrividéer existerar på riktigt – nu gäller det ”bara” att försöka boka in en skrivvecka i jobbalmanackan! Men jag lovar: Droppen kommer även i fortsättningen att vara fylld av berättelser av alla de duktiga skribenter som skriver åt oss! I terminens två sista nummer (som just kommit från tryckeriet) har vi glädjen att ha:

  • en droppendebutant (som skrivit om Isak på tigersafari – visst låter det spännande!)
  • ett par oumbärliga ”trotjänare” (Bodil och Inga-Lisa, får man kalla er så!?)
  • ett par yngre förmågor som alltid skickar mig sååå bra texter (det skulle bli tomt i tidningen utan er, Anna och Rosa!)

Till er som blir nyfikna säger jag bara: prenumerera om ni inte redan gör det!

1 reaktion till “Äntligen skrivardag!”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2017 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved