En kista på framsidan

En kista på framsidan

Snöplogar, brandbilar, luftballonger, djur och barn är bara några av de motiv som funnits på tidningen Droppens framsidor. Men när nummer 15 av Droppen kommer ut strax före allhelgonahelgen kan det vara första gången som framsidan pryds av begravningsblommor och en kista. Kan man verkligen ha det på framsidan av en barntidning kan man ju undra?
Livet i en värld ockuperad av ondskan är ibland så förfärligt sorgligt. När död och sorg drabbar barn värker hjärtat. Jag ser fortfarande klart framför mig en liten svart kostym på söndagsskolan i början av hösten. En svårare söndagsskolesamling har jag nog aldrig upplevt än att prata om himlen när ett av barnen som brukar gå i kyrkan mist sin mamma två dagar tidigare! (Vi hade kommit fram till bokstaven H och himlen i vår genomgång av alfabetet just den söndagen!)
Samtidigt är det ju precis tvärt om också. Tänk om vi inte hade hoppet om att mammor får komma till Jesus och vara friska och slippa ha ont! Tänk om vi inte hade hoppet om att Gud är med oss varje dag och att vi inte är ensamma! Tänk om vi inte hade hoppet om att en dag få möta dem vi älskar igen! Vi har något viktigt att berätta! Därför går det att öppna filerna i datorn och redigera texter även när hjärtat värker. Därför vill vi gärna berätta om Jesu seger över döden och evighetshoppet så här i slutet av kyrkoåret. Därför har vi träffat Håkan och låtit honom berätta om begravningar och döden. Och då får kanske den där kistan på tidningsframsidan sin förklaring och kan passa in?
Johanna/droppenredaktör

1 reaktion till “En kista på framsidan”

  1. Tack Johanna för att du också tar upp det svåra i våra liv och att du talar om det finns ett hopp bortom döden. Tack gode Gud för hoppet du gett oss i Jesus.

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2017 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved