Farväl Tyrannosaurus Rex!

Farväl Tyrannosaurus Rex!

Det är skönt att öppna fönstret ibland när jag sitter och arbetar. Lite ovanligt har det varit de senaste månaderna att höra Tyrannosaurus Rex utanför fönstret! Nära mitt mini-kontor finns flera välbesökta turistattraktioner och på taket på en av dem finns en mängd dinosaurier. Stora och verklighetstrogna (?) dinosaurier som både rör sig och låter. Nu är det bara några dagar kvar innan detta exotiska ljud kommer att upphöra och dinosaurierna flyttar härifrån. T Rex har under dessa månader då och då fått mig att fundera över om Droppen är en kvarlevande dinosaurie!?
Droppen vänder sig till barn mellan fem och tolv år. (Ett nästan omöjligt stort åldersspann förresten!) Merparten av våra läsare är alltså födda mellan år 2000 och 2007. För dem är det självklart att man kan dra och trycka på en mängd olika skärmar, att man genom sina rörelser kan påverka figurerna på skärmen framför (Wii-spel), att filmer kan ses i 3D och att man omedelbart ser bilden man tagit i kameran. Till barn som är vana vid dessa möjligheter försöker jag sätta samman något så gammaldags som papperstidningar! Man kan misströsta för mindre!
/Johanna, droppenredaktör

3 reaktioner till “Farväl Tyrannosaurus Rex!”

 1. Trots allt tror jag det kommer dröja länge än innan papperstidningens tid är förbi! Kämpa på, du gör ett välsignat arbete!

 2. Jag tror att det är jättebra och viktigt att vi ger ut en papperstidning för barn! Inte minst för att visa barnen att det faktiskt finns något annat att ägna sig åt än mobiltelefoner, datorer och TV-apparater. Något även många av oss vuxna hade mått bra av att inse… 🙂
  Gud välsigne dig och Droppen!

 3. Efter att ha varit på Bokmässan så kan jag trösta dig med att det tryckta inte alls hör till det antika. Hur skulle då alla dessa miljoner böcker få en åtgång?
  Allt det som snabbt flimrar fram på en skärm försvinner ju snabbt, men det vi har på ett papper kan vi återkomma till, om vi vill. Tryckt är tryggt!
  Vi delade ut över 500 Droppen. EN prenumeration fick vi, men många tog emot den med tacksamhet och vissa lovade ge den vidare till barnledare de kände. En mamma sa: ”jag är inte kristen, men jag tar den gärna”.
  Det vi ber om och lägger i Guds hand det är han mäktig att göra något stort av.

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2017 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved