Vad läser du först?

Vad läser du först?

Kastar ni er över varsin del i dagstidningen hemma? Vem läser sporten först och vem väljer inrikesnyheterna? Vem lusläser alla bostadsannonserna? En tid i livet så slog man alltid upp serierna först – åtminstone har jag gjort det.
Droppen har bara en del och inga helgbilagor, men det vore intressant att veta vad barnen slår upp först och läser! Sagt och gjort. I samband med en tävling i tidningen bad vi barnen att även svara på frågan: Vad brukar du läsa först av allt när du får en ny droppentidning? Det har varit väldigt intressant – och uppmuntrande – att läsa svaren. Svaren har nämligen visat att hela tidningen har sina anhängare. (Drömscenariot för en redaktör!)
Det som barnen började med var bland annat:

  • Pyssel Att en del först kastar sig över våra pyssel var inte oväntat. Vi har många duktiga medarbetare som hjälper oss att komma på uppgifter. Det är alltid lika roligt och spännande för oss som arbetar med tidningen att se vad de hittat på! Några exempel kan du se på vår hemsida. (Om någon tänkt att pyssel bara är en stunds tidsfördriv så ska jag snabbt ta er ur villfarelsen! Våra pyssel kompletterar söndagens ämne/text/minnesvers genom att man får närma sig dem från ett annat håll. Om man både hör och sedan gör något praktiskt så lär man mycket bättre. Jag påminner gärna om att prenumeranter får lov att kopiera upp pyssel ur tidningen till en hel grupp – det kan vara användbart!)
  • Barn i andra länder Det gladde mig! Att få ett ansikte på en jämnårig i en annan del av världen måste vara ett av de bästa sätten att plantera ett missionsintresse och för att förstå att vi har många syskon i Guds stora familj som vi kan lära oss mycket av!
  • Följetongen Vi har haft en riktigt spännande följetong från den första kristna tiden i Droppen under 2012. Jag förstår att de som följer den vill veta hur det fortsätter! Till våren blir den en berättelse som utspelar sig i nutid – mer avslöjar vi inte här!
  • Berättelserna Bra och aktuella berättelser har väl varit barntidningens signum under 61 år nu!? Dem vill vi absolut fortsätta med och tack vare gamla och nya medarbetare som skriver åt oss så finns det gott hopp för framtiden!
  • Intervjuerna Jag tror att det ska vara levande människor med på bild i varje nummer! De visar bland annat att Droppen handlar om barn och tro idag och att våra läsare inte är ensamma även om de skulle vara det där de bor. Och så är det ju väldigt roligt om man själv eller någon man känner får chansen att vara med i tidningen någon gång!

Jag tror inte att vi kunde fått en bättre uppmuntran och inspiration inför planeringen av vårterminen än att ta del av barnens alla svar!
/Johanna, droppenredaktör

 

 

 

2 reaktioner till “Vad läser du först?”

  1. Hej Johanna! Verkligen roligt att läsa och den uppmuntran är ni verkligen värda. Önskar er all Guds välsignelse även i fortsättningen och önskar er en riktigt God Jul i Jesu namn.

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2017 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved