Aftonbön med leksaker

Aftonbön med leksaker

Hemma hos oss brukar vi försöka undvika leksaker vid aftonbönen. I går vid Heliga Trefaldighets dag, blev det däremot annorlunda …

Heliga Trefaldighets dag har temat Fadern, Sonen och den helige Ande och Rakel Smetana har skrivit en fin andakt på det temat. För att försöka förklara treenigheten för barnen använder hon sig av en fidget spinner. Så där satt mina barn, med var sin fidget spinner i handen, redo för aftonbön. En fidget spinner har en axel i mitten – Gud, och tre armar – Fadern, Sonen och Anden. När man sedan snurrar fidget spinnern riktigt fort så ser man inte de tre armarna utan det blir istället en helhet, nästan som en blomma. ”Så är det med Gud också. Han blir så mycket större och vackrare när alla delar finns med och när alla dessa delar får skapa en helhet.”

Det är fint när leksakerna kan vara ett hjälpmedel för att förklara och lära oss något om Gud. Till hösten kommer ett tema i Droppen för 4-5åringar som heter ”leksakerna berättar”. Först ut är bollen. Vad tror ni att den kan lära oss om Gud …?

Henny

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2017 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved