Barnens årskonferens 2018

Barnens årskonferens 2018

Under den gångna helgen var det ELMs årskonferens, men inte bara det – det var också barnens årskonferens! Under hela konferensen anordnades barnsamlingar och på lördag och söndag var det program hela dagen.

Genom Paulus brev till Efesierna, det första kapitlet, fick barnen blicka in i allt vi får genom Jesus, och förhoppningsvis kunde de ana något av vad det innebär att få ha sin identitet i Kristus.

De yngre barnen fick öva på Efs.1:7: ”I honom är vi friköpta genom hans blod och har förlåtelse för våra synder.” Kan du den versen utantill?

Inne hos de äldre barnen blev det paketöppning. I ett paket låg det ultraljudsbilder på en liten bebis – förutbestämda till barnaskap hos honom genom Jesus Kristus. Ett annat paket innehöll guld och smycken – i honom har vi fått vårt arv. Totalt blev det åtta paket att öppna för att synliggöra allt vi får i Jesus, som det står om i Efs.1:3-14. De verserna behöver verkligen begrundas..!

Det blev många varv!

Efter årsmötesförhandlingarnas slut blev det så dags för missionslopp! Under lunchen hade sponsorerna (de vuxna) skrivit upp hur mycket pengar de ville sponsra de olika deltagarna med per varv. Barnen var taggade och idéer på hur loppet skulle genomföras var många: på tre ben, springandes, dribblandes med fotboll och hjulandes! Loppet pågick 7-8 minuter och inbringade 19 000 kronor till missionen – fantastiskt!

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2017 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved