Boktips i Corona-tid

Boktips i Corona-tid

Olika bibelord kan i olika perioder i livet upplevas som skrivna för just den stunden man befinner sig i. Och det är väl just så det är – Guds ord är ju levande! Psalm 91 i Psaltaren känns som skriven för vår tid. Mitt i oro och sjukdom vill psalmisten rikta våra blickar till Allsmäktige. Till Han som är med oss i nöden. 

För över 20 år sedan översatte Inga-Lisa Persson en tysk barnbok Unter dem Schirm, skriven av Heidi Schilling, till svenska. Boken publicerades först som följetong i Luthersk barntidning (dåvarande namnet på Droppen) och kom två år senare ut som bok på BV-förlag.

Jag har läst boken både som barn och vuxen med stor behållning. I boken får vi lära känna cirkusclownen Roberto och hans dotter Roby. Tillsammans har de något som de kallar för skattjakts-tid. Då går de på skattjakt i Bibeln. I boken får vi följa Roby genom sjukdom och svårigheter, men till sin följeslagare har hon Psalm 91. Pappa Roberto försöker på allra bästa sätt att visa sin dotter på Skatten som finns gömd i den psalmen – och han lyckas väl. Boken är både spännande och djup!

Jag vill uppmuntra er till att antingen damma av boken i bokhyllan eller att beställa den på BV-förlag och läsa den tillsammans med era barn.

Henny

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2017 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved